Veel mensen hebben tegenwoordig niet één, maar vaak zelfs twee telefoons. Een voor privé, en een van het werk. Of het nu je eigen telefoon is, of die van je werk, je wilt graag zuinig zijn op je telefoon. Het klinkt misschien triest, maar zonder telefoon voel je je reddeloos verloren. Je hebt toch het gevoel dat je dingen mist wanneer je niet bereikbaar bent, of niet je mail of social media kunt checken. Wanneer je telefoon kapot is wil je hem daarom zo snel mogelijk gerepareerd hebben.

Dat ik nergens ben zonder telefoon merkte ik onlangs, toen ik een paar dagen voor werk in Den Haag was. Mijn telefoon kletterde op de grond, en op het Haagse asfalt brak mijn scherm in zeker honderd stukjes. Omdat ik ver weg van huis was, maar wel mijn telefoon wilde blijven gebruiken ben ik op zoek gegaan naar een lokale handige Harrie die mijn toestel kon repareren. In Google tikte ik ‘ telefoon reparatie den haag ‘ in, en op deze manier kwam ik bij een Rijswijks filiaal van GSM Paradise terecht.

Ik baalde ontzettend van mijn gebroken glas, en stelde mij al in op een periode zonder telefoon. Wachten op iets waar je eigenlijk helemaal niet zonder kunt en wilt, om vervolgens een enorm hoge rekening te betalen, dat is toch het chagrijnigste wat je je maar kunt bedenken? Met frisse tegenzin ging ik daarom bij GSM Paradise langs om mijn telefoon bij ze achter te laten. Ik werd ontvangen door een onwijs aardige jongen die mijn ‘pijn’  kende, en direct aan de slag ging met mijn beeldscherm. Het was gelukkig niet zo druk, dus ik werd vrijwel meteen geholpen. En wat bleek: ik hoefde niet enkele dagen te wachten, maar binnen een uur zou mijn telefoon al klaar zijn! Ik nam daarom even een wat langere pauze van mijn werk, ging koffie drinken bij een tentje om de hoek, en voor ik het wist kon ik alweer terug om mijn toestel op te halen.

Voor het vervangen van mijn beeldscherm was ik enkele tientjes kwijt, dat viel mij reuze mee. Ik heb direct een nieuw hoesje aangeschaft voor mijn telefoon, om te voorkomen dat dit grapje nog eens gaat gebeuren. Met mijn nieuwe hoesje en een glanzend nieuw beeldscherm ziet mijn telefoon er weer als nieuw uit. Maar het fijnste was nog wel dat ik mijn telefoon maar zeer korte tijd kwijt was, waardoor mijn zakentrip in Den Haag nauwelijks verstoord werd.

Kun jij ook al niet meer zonder telefoon? En heb jij deze wel eens laten repareren? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.