Een goede werkplek zorgt voor meer interactie, productiviteit en inspiratie. Het is dus belangrijk dat deze ruimte goed is ingericht. Bij het creëren van een aangename sfeer, zal er aandacht besteed moeten worden aan het interieur en de beleving van de omgeving. Hierbij moet er verder gedacht worden dan enkel een bureau en een bureaustoel. Sfeer en productiviteit in een kantoorruimte wordt namelijk gecreëerd door meerdere aspecten. Zo is bijvoorbeeld materiaal, kleur en licht erg belangrijk. Hieronder zal ik een aantal tips geven hoe je een kantoor het beste kan inrichten.

Natuurlijk licht

Bij het inrichten van een kantoorruimte, moet er allereerst gedacht worden aan het licht. Uit onderzoek blijkt namelijk hoe lichter de ruimte is, hoe productiever je bent. Licht heeft namelijk een positief effect op je stemming, eetlust en alertheid. Zelf werk ik altijd ook liever in ruimtes met grote ramen waar veel licht doorheen komt. Ik word er wakker en opgewekter door. Natuurlijk is het niet altijd even licht buiten, denk maar aan de donkere maanden die eraan komen. Kies daarom voor een zachte witte kleur met Ledverlichting. Goed voor de sfeer én het milieu.

Planten plaatsen

Planten zorgen voor meer zuurstof, verhoogde creativiteit en productiviteit. Naast deze positieve bijwerkingen, zijn ze natuurlijk ook een enorme eyecatcher op het kantoor! Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het effect van planten op kantoor. Hieruit kwam onder andere dat werknemers minders stress ervaarde, zich minder vaak ziekmelden en minder depressief waren. Een win-winsituatie dus. Een topper is de Areca Palm. Deze plant zorgt voor heel wat zuurstof. Plaats deze plant in een mooie vaas naast bureau en zet in het vensterbank wat kleinere plantjes neer, als Gerbera’s. Je kantoor krijgt gelijk een gezelligere uitstraling.

Ergonomische kantoorinrichting

Naast een sfeervolle en lichte ruimte, is het ook erg belangrijk dat een werkruimte gezond voor je is. Je wil namelijk geen last van je rug, nek of schouders na een dag werken. Een ergonomische kantoorinrichting zorgt voor een goede houding. Flexibiliteit is de hoofdsleutel voor een betere werkhouding. Een verwisseling van houding kan namelijk al wonderen doen. Richt jouw kantoor dus zo in dat je zowel staand als zittend te werk kan gaan. Ook zorgen beeldschermen op de juiste hoogtes en voetsteuntjes voor een beter resultaat van de houding. Er zijn ook ergonomische bureaus en stoelen verkrijgbaar, deze kun je makkelijk in hoogte verstellen en hebben de juiste vorm. Kijk bijvoorbeeld op www.bureaustoel24.nl voor kantoormeubelen.