Ook al staat de landbouw bekend als handwerk, zijn er tegenwoordig veel meer moderne technologieën voor de landbouw werkers.
In de jaren zijn er steeds meer werkzaamheden overgenomen door robots en machines, automatische sproeiers en timers om aan te geven dat bijvoorbeeld de aardappels geteeld kunnen worden. Toch blijven er nog vele werkzaamheden over die gedeeltelijk met de hand gedaan moeten worden en soms met behulp van bijvoorbeeld een compressor.

 

Op zoek naar de juiste compressor

Wanneer je voor het eerst opzoek bent naar een compressor en daarvoor ook het internet op duikt zal je je nog verbazen hoeveel van dit soort apparaten er worden aangeboden en hoeveel verschil erin kan zitten. Het is dan ook belangrijk dat voor specifieke werkzaamheden op zoek gaat naar een compressor. Zo is het grootste verschil een olie en een olievrije variant. Met een oliecompressor moet je er rekening mee houden dat er hele kleine oliedruppeltjes vrijkomen. De apparaten met olie kunnen dus niet gebruikt worden in de landbouw, want dat kan de voedingsstoffen die jij verbouwt beïnvloeden en daardoor zelfs afgekeurd worden. Een olievrije variant kan ook beter tegen de kou. Bij een oliecompressor kan je olie door de veel sneller kans dat er bepaalde onderdelen van de compressor minder zullen draaien of zelfs kapot kunnen gaan in de loop der tijd.

 

Waar moet ik nu echt beginnen?

Het belangrijkste is dat je eerst gaat kijken waarvoor je het appraat gaat gebruiken. Win veel informatie in op het internet, lees verhalen van andere en lees ook alle reviews. Vaak worden reviews wel beïnvloed door het bedrijf zelf, dus neem dat wel met een korreltje zout. Op het moment dat je het idee hebt jouw compressor te hebben gevonden type je het merk en typenummer op Google in. Hierdoor kun je dus specifiek zoeken. Kijk dan niet naar alle aanbieders, maar lees dan nog eens alle reviews.
Soms is het ook verstandig om een rondje te gaan bellen naar bedrijven die de compressor aanbieden. Vraag dan gewoon om informatie en vooral of dit daadwerkelijk de variant is die ook bij jouw werkzaamheden past.
Wanneer dat allemaal goed zit en jij nog steeds jouw gevonden compressor aan wilt schaffen, bel dan nog een rondje. Vraag bij ieder bedrijf om de garantievoorwaarden. Door deze stappen allemaal te volgen dek je jezelf in bij eventuele problemen die kunnen ontstaan.
Bedrijven geven meestal 2 jaar fabrieksgarantie. Sommige bedrijven bieden ook aan dat je voor een eenmalig bedrag je garantie te verlengen naar 5 jaar. Succes met de zoektocht.