Ondanks de toenemende maatregelen werd Nederland in 2018 door meer geweldsdelicten geteisterd dan een jaar eerder. Vooral in grote steden als Rotterdam en Amsterdam ging het er gewelddadig aan toe. Veel inwoners en bezoekers van deze steden werden het slachtoffer van zakkenrollers. In het buitenland wordt men er vaak voor gewaarschuwd. Zeker in steden als Barcelona, Londen of Praag wordt men geadviseerd goed op zijn of haar spullen te letten. Toch is dit in Nederland een ondergesneeuwd probleem. Des te belangrijker dus om goed met je spullen om te gaan en rekening te houden met eventuele zakkenrollers.

Herkennen

Een eerste stap om zakkenrollers voor te zijn, is door ze te herkennen. Dit klinkt eenvoudiger dan men zou denken, aangezien ze erg sluw te werk gaan. Een veelvoorkomende truc van zakkenrollers is het vragen naar de weg. Klinkt onschuldig, maar toch gebeurt het. Iemand vraagt jou de weg, je legt het diegene uit en ondertussen pakt iemand anders jouw portemonnee. Vaak zijn zakkenrollers niet alleen, om zodoende hun kans op slagen te vergroten. Een tweede manier waarop je ze kunt herkennen is wanneer er een opvallend incident wordt veroorzaakt. Dit is ook gelijk een lastig punt aangezien je een gewond of gevallen iemand van nature wil helpen. Toch kan dit ook een truc zijn om je portemonnee te jatten. Eén van de zakkenrollers doet alsof hij gewond is of laat zich vallen waardoor je automatisch hulp biedt. Op dat moment slaat een andere zakkenroller toe door jouw portemonnee weg te kapen. Een derde manier waarop veelvuldig geld wordt afgenomen zijn nep agenten. In Nederland zul je deze truc relatief snel door hebben omdat je precies weet hoe de Nederlandse agenten er uit zien. In het buitenland ben je hier vaak niet van op de hoogte en ben je dus het perfecte slachtoffer van een nepagent. Vragen over vals geld of creditcard problemen moeten voor jou een seintje zijn om niet in de truc te trappen.

De oplossing

De secrid wallet van Peter Kaiser biedt de perfecte oplossing voor het probleem van zakkenrollen. Een portemonnee is vaak te groot om in de binnenzak van je jas te doen, waardoor de kontzak een veelgebruikte bewaarplek is. De secrid wallet biedt bescherming en gemak voor alle pasjes, briefgeld en visitekaartjes. Door de aluminium behuizing zijn jouw pasjes beschermd voor scamming. De secrid wallet van Peter Kaiser is ideaal mee te nemen in binnenzak of tas en voorkomt zo eventuele diefstal. Op de website Penworld is deze ideale portemonnee te verkrijgen.