Voor elke winkelier bestaat er het risico om overvallen te worden. Inbraken, ramkraken en overvallen zijn helaas nog steeds dingen die iedere winkelier kan overkomen. Een gewoon beveiligingssysteem werkt wel om de inbrekers te signaleren. Het voorkomt echter niet dat de inbrekers niks mee kunnen nemen of niet kunnen ontsnappen. In beveiligingsland is er nu een nieuwe uitvinding: mistgeneratoren. Deze machines helpen niet alleen de boeven te signaleren, maar stoppen ook de overval! Hoe mistgeneratoren dat doen, wat de voordelen zijn, en hoe je een mistgenerator kan aanschaffen lees je hieronder!

Wat zijn mistgeneratoren?

Een mistgenerator is een beveiligingssysteem dat bescherming biedt bij ramkraken, inbraken en overvallen. Het systeem kan gelinkt worden aan het huidige beveiligingssysteem van de winkel. Dit kan van pas komen bij inbraken of ramkraken. Ook kan de machine handmatig ingeschakeld worden. Dit is handig voor onverwachte overvallen die overdag plaatsvinden. Zodra de mistgenerator ingeschakeld wordt, stoot de machine een dikke mist uit. Binnen 10 seconden kan zo’n machine een grote ruimte geheel vullen met een dikke, ondoorzichtige mistlaag. In zo’n mistlaag bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter.

Is de mist gevaarlijk voor de gezondheid?

Deze mistlaag is niet schadelijk voor de gezondheid. De mist is getest door TNO, en elke mistgenerator verkoper kan een rapport leveren over de substantie van de mist. Ook zal elke mistgenerator een NEN-certificaat hebben. Dit betekent dat de mist geen sporen mag achterlaten en geen verdachte of toxische stoffen mag uitspuiten. De mist is dus altijd gegarandeerd onschadelijk.

Wat zijn de voordelen van deze machines?

Mistgeneratoren hebben vele voordelen. De machines werken direct en effectief bij een inbraak of overval. Een van de belangrijkste voordelen van de mistgenerator ten opzichte van andere beveiligingssystemen is dat de generator het meenemen van goederen voorkomt. De inbrekers kunnen namelijk de waardevolle waren niet meer lokaliseren door de mistlaag. Ook kunnen inbrekers door het beperkte zicht moeilijker een uitvlucht vinden. Het vlucht proces wordt daardoor vertraagd, en daardoor is er meer kans dat de autoriteiten de inbrekers kunnen pakken. Wat ook belangrijk is is dat een mistgenerator uw spullen niet beschadigt, een verfbom doet dat bijvoorbeeld wel. Tot slot is de mistgenerator mobiel en daardoor makkelijk te plaatsen. Ook kan hij daardoor makkelijk verplaatst of verhuisd worden.

Waarom schaf je een mistgenerator aan voor je winkel?

Een mistgenerator is een onmisbaar stukje beveiliging voor elke winkelier die kans loopt overvallen te worden. Door het beperkte zicht kunnen inbrekers moeilijker spullen meenemen of winkelmedewerkers lokaliseren. Uw spullen en medewerkers zijn daardoor veilig gesteld door de mistgenerator. Daarnaast zal de hele aanschaf plus installatie rond de 2000 euro zijn. Dit is een overzichtelijk bedrag voor zulke optimale beveiliging!