Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent maar één ding: tijd voor nieuwe trends. Het hele jaar lang veranderen de trends maar voor 2021 staan er al een paar op de lijst. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes is het codewoord in de winter maar ook als het om de modetrends van 2021 gaat. En wel om de simpele reden dat je jouw outfit letterlijk meerdere dimensies geeft. Te koud? Trek een laag uit en er komt meteen een andere dynamiek in je kleding. Te warm? Trek de laag weer aan en je ziet hetzelfde voor je ogen gebeuren. Vind hier de prachtigste heren truien voor dit seizoen en het volgende.

Printje hier en een printje daar

Ook prints en motieven gaan we in 2021 veel terugzien. Van ruitjes tot bloemen en van opdrukken met afbeeldingen tot teksten. Het liefst gooien we de hele outfit er mee onder, iets dat in voorgaande jaren echt niet kon. Zo zie je maar weer dat mode relatief is en de meningen met de tijden veranderen. Doe waar jij je prettig in voelt.

Een maatje groter

En prettig voelen we ons allemaal al snel in een oversized kledingstuk. Dit seizoen is dat de oversized jas. Heerlijk warm en meteen heel stijlvol. Ga voor een te grote maar wel chique uitziende knoopjas en je winter outfit voor buiten is meteen compleet. Samen met de handschoenentrend die dit jaar terugkomt, kan je outfit niet meer stuk.

Terug naar de jaren 60

We gaan ook terug naar de jaren 60. Persoonlijk houd ik er enorm van als we weer teruggrijpen op eerdere tijden. En het mooie aan deze terugkerende trend is: hij is wel vernieuwd. Wat bedoel ik daar mee? Alles komt terug en alles kan tegelijk gedragen worden, zo in één outfit. Nu kan je jouwe favoriete items uit de sixties met elkaar combineren, niks is wat dat betreft meer taboe. 

Rood is het nieuwe zwart

Qua kleur is het altijd maar weer afwachten wat de show gaat stelen in het nieuwe jaar. Maar ik denk dat ik wel een hoop mensen blij ga maken als ik zeg dat het dit jaar de kleur van de passie is namelijk: rood. Deze kleur is vurig en springt in het oog. Perfect dus om het nieuwe jaar knallend mee te starten.

Weet jij al welke outfits jij dit jaar moet dragen?