Marketing, het in de markt zetten van jouw dienst of product, is eigenlijk niets meer of minder dan het zo goed mogelijk neerzetten van jouw dienst of product en dan wel op zo'n manier dat het mensen overhaalt om juist bij jou te kopen of af te nemen. Dat geldt net zo voor B2B online marketing. Alleen richt je je dan op de grotere spelers: de bedrijven die belang kunnen hebben bij jouw product. Maar hoe pak je dat aan? Om te beginnen neem je contact op met een marketing bureau als Blauwe Monsters. Met inmiddels 10 jaar ervaring is dit marketing bureau een ervaren speler in de markt geworden.

Wat kan een marketing bureau voor jou doen?

Een marketing bureau kan samen met jou kijken naar wat er nodig is om jouw product zo goed mogelijk in de markt te zetten. Het kan, bijvoorbeeld, zijn dat je website verouderd is of dat er geen juiste informatie (meer) op staat. Maar het kan ook zijn dat je website staat als een huis, maar dat je nog niet te vinden bent in Google. Een marketing bureau stippelt, samen met jou, een pad naar succes uit. Een doel kan zij het verhogen van je positie in Google. Het marketing bureau weet precies welke stappen er moeten worden ondernomen.

Wat kunnen die stappen zijn?

Wanneer je website verouderd is of simpelweg niet aantrekkelijk, dan is het zaak om dit eerst aan te pakken. Ook is het belangrijk dat je website potentiële klanten van goede informatie voorziet. Bijvoorbeeld door een blogpagina toe te voegen. Is de website helemaal in orde? Dan is de volgende stap het verkrijgen van backlinks naar je website. Dit kan door linkjes in bestaande artikelen te laten plaatsen, maar beter is het nog om speciaal voor jouw bedrijf teksten te laten schrijven met daarin linkjes naar jouw website.

Waarom is Google zo belangrijk?

Google is nu eenmaal de nummer 1 zoekmachine in Nederland. Het is tegenwoordig zelfs een werkwoord: dat moet je even googlen. En dus vertrouwen veel mensen op de informatie die via deze zoekmachine te vinden is. Het is dus belangrijk dat jouw bedrijf op de eerste pagina staat wanneer mensen zoeken op de diensten of producten die jij aanbiedt. Dat zal niet altijd meevallen, maar met hard werken en volledige inzet van een marketing bureau is dat, op termijn, wel haalbaar. Je kunt dus ook niet achterover leunen op het moment dat je bovenaan staat. Het blijft werken om die positie te behouden.