Mensen krijgen een burn-out als ze in een korte periode teveel hooi op hun vork hebben genomen. Teveel tijd op je werk doorgebracht of te weinig tijd genomen om te ontspannen na een lange werkdag. Een burn-out is niet niks. Ga eens na en kijk of je minder uren mag werken of meerdere pauzes mag inlassen. Toestemming van je werkgever is ook niet geheel onbelangrijk.

 

Het ligt niet alleen aan het aantal uur dat je werkt

Vaak wordt een burn-out gekoppeld aan de hoeveelheid aan uren dat je in de afgelopen periode hebt gewerkt. Maar dat hoeft niet altijd de reden te zijn. Als je elke dag hetzelfde werk verricht, zoals inpakken of schoonmaken, is de kans op een burn-out veel groter. Afwisseling op de werkvloer is heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en voor het voorkomen van een burn-out.

 

Een veelvoorkomende fout dus, het aantal werkuren koppelen aan de burn-out. Maar wat als je werkloos bent? Zelfs dan kan je in aanraking komen met een burn-out of enkele klachten hiervan. Een hectisch priveleven kan net zoveel invloed hebben op uw gezondheid als het aantal uren dat u werkt.

Wat kun je ertegen doen als je denkt een burn-out te hebben?

Ben je er zeker van dat je een burn-out hebt? En heb je alles al geprobeerd, zoals rust nemen of zorgen voor voldoende afwisseling en plezier in het werk? Ga eens in gesprek met een personal coach. Een personal coach gaat met jou in gesprek en stelt je vragen waar je ├ęcht wat mee kan. Ook kunnen ze problemen samen met jou aanpakken en bespreken. Zo kijk je samen of er iets aan de situatie gedaan kan worden. Mogelijk is een nieuwe baan de oplossing.

 

Maar ook een business coach Amsterdam kan samen met u de strijd tegen een burn-out winnen. Sleep je alle zakelijke problemen mee de auto in richting huis, sta je er mee op en ga je er mee naar bed? Samen met een business coach zorg jij weer voor rust in je leven.

Hulp tijdens een burn-out

Als je het even niet meer ziet zitten en je tegen een burn- out aan loopt, kun je het bespreken met je huisarts. Je eigen huisarts kent je al enige tijd erg goed en kan u doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts die er meer zicht op heeft. Zij kunnen constateren of u een burn-out heeft of dat u mogelijk ergens anders last van heeft.