De kersttijd is dé tijd om eens flink uit te pakken. Om je medewerkers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Natuurlijk kan je iedere medewerker een kerstpakketje of een bioscoopbon geven, maar dat kan ook beter. Kies er bijvoorbeeld eens voor om een echt kerstfeest te geven namens je bedrijf. En dan bedoel ik een écht kerstfeest. Met alles erop en eraan. Je medewerkers nodig je natuurlijk officieel uit met een mooie kaart en vergeet ook vooral je andere zakenrelaties niet. Verder zorg je natuurlijk voor catering en een leuke band of dj. Ook op andere details moet je goed letten. Een glasbak huren bijvoorbeeld, voor alle lege flessen. En de aankleding van de feestzaal. Tover je kantine eens om tot winterpaleis.
Glasbak huren

De voorpret is ook al leuk

Zeker wanneer je medewerkers het niet van je gewend zijn dat je eens flink uitpakt, kun je ze goed verrassen door een galafeest te geven. Stel je toch eens voor: al die stoere bouwvakkers die strak in het pak, met hun prachtig geklede partner aan de arm de feestzaal betreden! Het is dan wel zo leuk als werkelijk alles klopt. De aankleding van de zaal, het diner, de band en de drankjes. Je kunt zelfs nog zorgen voor vervoer, zo kunnen je medewerkers ongegeneerd eens lekker uit de band springen.

Regel alles goed. Of laat het regelen

Jij als werkgever zal het waarschijnlijk te druk hebben om op alle details te letten. Je kunt dan een evenementenbureau inschakelen. Met hen bespreek je je wensen en je budget en zij zorgen ervoor dat ook jij kunt genieten van het feest. Natuurlijk wil je je persoonlijke stempel erop drukken, en daar is, ook bij het inschakelen van een externe organisator, heus ruimte voor. Laat bijvoorbeeld taart maken met het logo van je bedrijf erop.

De feestavond moet echt een feestje worden

Probeer je dan dus niet te laten verleiden tot het praten over salarissen, promoties en afgelopen contracten. Natuurlijk geef je bij aanvang een speech, maar probeer te voorkomen dat je daarin negatief overkomt. De mensen onthouden vooral dat wat negatief is, de positieve dingen zijn ze dan al snel vergeten. Dus als je je speech alleen positief houdt, dan zit de stemming er direct goed in. En dan kan het feest pas echt beginnen. Een feest waarop jij en je werknemers nog een tijd lang met veel plezier op kunnen terugkijken.