Een Excel cursus is bedoeld voor iedereen die vaak werkt met het programma Excel. Veel bedrijven zetten het programma in om verschillende zaken bij te houden. Van het personeel wordt vaak verwacht dat ze die kennis zomaar in huis hebben. Wie op school nooit te maken heeft gehad met dit programma, heeft dan waarschijnlijk behoefte aan een Excel cursus. Een bedrijf kan kiezen om het gehele personeel te voorzien van een Excel cursus, maar als particulier is het natuurlijk ook een prima idee. In mijn blogs op Businessspots.nl vertel ik altijd veel over het zakelijke leven. Vandaag dus een blog over het trainen van je personeel met een Excel cursus.

Waarom moet ik een Excel cursus volgen?

Een Excel cursus is niet bedoeld voor mensen die er niet mee gaan werken, dat lijkt me logisch. Het programma is echt gericht op het bijhouden of berekenen van gegevens. De slimme functies binnen het programma zorgen ervoor dat je veel efficiënter aan de slag kan gaan. Om deze reden kiezen veel werkgevers er ook voor om hun personeel te voorzien van een dergelijke training of cursus. De doelgerichtheid waarmee werknemers vervolgens aan de slag kunnen gaan is vanzelf te zien in de tijd die ze nog nodig hebben voor werkzaamheden. Het programma zit vol met verstopte functies die je waarschijnlijk niet kende. Veel zaken kun je handmatig doen, maar snelknoppen zorgen ervoor dat het veel sneller gaat. Je komt er tijdens de Excel cursus al snel achter dat je bepaalde dingen veel sneller had kunnen doen. Doelgerichtheid, efficiëntie en gemak creëer je allemaal dankzij dit programma.

De inhoud van een Excel cursus

Het volgen van een Excel cursus is erg eenvoudig uit te voeren, namelijk gewoon online. Op deze manier kan je de training thuis of op werk uitvoeren. Misschien dat jij het prettiger vindt in een rustige omgeving thuis. Deze keuze komt de leerprestaties natuurlijk alleen maar ten goede. De technologie achter dit programma is zo goed dat het volledig inspeelt op de leerbehoefte. We verschillen uiteraard allemaal in het niveau. Jouw collega kan bijvoorbeeld veel meer ervaring hebben met het programma dan jijzelf. Door een instaptoets aan de start van de training te maken bepaalt het programma op welk niveau jij zit. Op deze manier kan er op elk niveau een groei doorgemaakt worden. Zelfs iemand die al alles wist kan nog nieuwe dingen leren.