Geen badkamer is compleet zonder een mooie douchecabine. Ze geven je een mooi eigen plekje waar je even helemaal tot rust kan komen en bijkomen van een lange dag, of juist lekker fris wakker worden voor de haast van de dag begint. Je badkamer kan er luxe mee uitstralen hoe klein deze ook is, of je kunt juist een lekker grote douchecabine nemen als je hier de ruimte voor hebt. Er zijn allerlei vormen, soorten en maten dus er is er altijd wel eentje die mooi in jouw badkamer past!

Waarom een douchecabine?

Voor sommigen is een douchecabine standaard, maar mocht je ooit gaan verhuizen kun je er ineens achter komen dat dit niet in elke badkamer zit. Soms is er een losse inloopdouche, of hangt de douche in het bad. Met een douchecabine maak je het jezelf nog nét even luxer en comfortabeler! Een douchecabine is een inloopdouche, maar met deuren en een douchebak. Hierdoor loopt het water nooit weg, en hoef je de grond nooit droog te maken met een trekker of elke keer met een berg handdoeken te werk te gaan. Ook houdt een douchecabine, doordat deze meer is afgesloten, veel meer warmte vast.

In kleine badkamers is het een manier om toch wat meer luxe uit te stralen. En in grote badkamers kun je je juist helemaal uitleven met een grote douchecabine als je bijvoorbeeld graag samen met je partner doucht of kinderen hebt die samen douchen.

Wat voor douchecabine is geschikt voor mij?

Er zijn heel veel verschillende douchecabines. Dit lijkt misschien moeilijker kiezen, maar het is juist handig dat er altijd iets is wat goed bij jouw wensen en badkamer past! Er zijn vierkante en rechthoekige douchecabines, maar ook kwartronde douchecabines. Dan is er ook nog de keus tussen een schuifdeur, die een kant op kan of aan twee kanten opzij vanuit het midden, of een draaideur die je dicht kunt doen als een normale deur. Het ligt er maar net aan wat je prettig vindt! Dan is er natuurlijk nog variatie in maten. Als jij elke keer dat je doucht een wild optreden geeft met je zangkunsten is het misschien handig om te kiezen voor een bredere cabine!

Je kunt ook kiezen voor een douchecabine met EasyClean glas. Dit is een speciale coating waarmee water en vuil gemakkelijk van het glas afglijdt, zodat je het glas niet altijd schoon hoeft te maken. Het geeft het glas ook meteen een mooie glans!