Lijkt het jou ook wel wat om eens een mooi tochtje te maken over alle wateren die Nederland rijk is? Zijnde het een middagje dobberen met het gezien of eens lekker het water op met je vriendengroep en wat lekkers te drinken aan boord, het kan allemaal. Op een sloep kom je helemaal tot rust – een sloep huren is dus niet alleen handig om mooie zomerdagen te vieren, maar in elke tijd van het jaar dat je even een momentje van ontspanning nodig hebt.

Over de sloep

Vanaf ongeveer de 16e eeuw was de sloep voor veel soorten vaartuigen de algemene naam. Vroeger vooral roei- en zeilboten, maar tegenwoordig ook motorboten met inbound of kleine outbound motors. Ook het uiterlijk van een sloep laat meer historiciteit zien dan bijvoorbeeld een moderne motorboot. Daarom is een sloep huren extra leuk om in een stad te doen die veel historie heeft. Een sloep huren om over de Amsterdamse grachtjes te varen of langs de mooie historische gebouwen van Utrecht of Den Haag, geeft toch weer een andere ervaring dan de grote meren over scheuren met een motorboot.

Waarom een sloep huren?

Een sloep huren heeft veel voordelen tegenover het huren van andere boten. Een sloep gaat niet zo hard als bijvoorbeeld een motorboot, waardoor je er vredigere boottochtjes mee kan maken. Je hoort alles om je heen, zoals de tjirpende vogels en de mensen meer in de verte dan je gewend bent. En niet te vergeten natuurlijk het rustgevende geluid van het kibbelende water waar je over heen vaart. Omdat de motor niet zichtbaar is zoals bij veel andere soorten boten wel het geval is, oogt de sloep wat mooier en eleganter. Omdat de boot open is kan je alles goed zien en sta je nog dichter bij je omgeving.

Waar moet je bij een sloep huren op letten?

Er zijn veel variaties in sloepen, bijvoorbeeld in grootte en capaciteit. Je kunt een kleine sloep huren voor alleen jou en je partner of het gezin. Maar een sloep huren voor je hele vriendengroep van meer dan 20 man is ook een mogelijkheid. Je kunt een sloep huren voor een paar uur, een halve dag maar ook voor een hele week of een weekendje. Een sloep huren is voor vrijwel iedereen handig omdat ze gemakkelijk te besturen zijn, ook voor iemand met geen of weinig vaarervaring. Maar het is ook mogelijk om een sloep inclusief te huren, zodat je lekker achterover kunt leunen en genieten van het water!