Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en heeft u daar letsel aan overgehouden? Als slachtoffer kunt u dan letselschade terugvragen bij de veroorzaker. Dit kunt u doen met behulp van een schade letsel advocaat of een letselschadebureau. Bovendien zijn er ook nog bedrijven die zich letselschade specialist of letselschade regelaar noemen. Wat is nu het verschil tussen al deze instanties? Bij elke kunt u het beste aankloppen met uw probleem? Kortom, wat is beter: een schade letsel advocaat of een letselschadebureau. Hier krijgt u uitgebreid antwoord op deze prangende vraag.

Schade letsel advocaat – wat is dat?

Een schade letsel advocaat kunt u helpen bij alles wat met letselschade te maken heeft. Het claimen van een vergoeding bij de veroorzaker van het ongeval kan een behoorlijk lastige kwestie zijn. Een schade letsel advocaat weet precie wat u het beste kunt doen en wat de mogelijke kosten of vergoeding is. Dit houdt met andere woorden in dat een schade letsel advocaat u van dienst kan zijn bij alle onderdelen van een ingewikkelde letselschade procedure. De verklaring voor deze kennis is het feit dat een schade letsel advocaat aan allerlei strenge, officiële regels moet voldoen.

Dit is een letselschadebureau

Een letselschadebureau is anders dan een schade letsel advocaat. Bij zo’n bureau werken namelijk allerlei verschillende soorten advocaten. Deze advocaten kunnen zichzelf letselschade specialist of letselschade regelaar noemen. Hiermee zijn ze dus nog geen schade letsel advocaat. Het grote nadeel van zo’n bureau is daarom ook dat er veel minder kennis in huis is over de letselschadeprocedure dan bij een advocaat die er werkelijk gespecialiseerd en opgeleid in is. Dit enorme verschil veroorzaakt allerlei voor- en nadelen verschillen waardoor u goed moet nadenken welke het beste bij u past.

De verschillen op een rij

Ten eerste hoeft zo’n bureau dus niet aan strenge regels te voldoen. Vrijwel iedere advocaat mag zichzelf letselschade specialist of regelaar noemen. Een advocaat mag zichzelf pas schade letsel advocaat noemen als hij rechten heeft gestudeerd, een beroepsopleiding bij de Orde van Advocaten heeft afgerond en minstens vijf jaar ingeschreven staat als advocaat. Het eerste verschil is dus kort samen te vatten onder de noemer: eisen. Er zijn veel meer eisen gesteld bij zo’n advocaat dan bij een letselschadebureau.

Het tweede grote verschil zit hem in de kennis. Een schade letsel advocaat moet allerlei opleidingen hebben afgerond. Daarnaast moet de advocaat tevens een minimaal aantal uren jaarlijks spenderen aan letselschade zaken en een post-doctorale opleiding Personenschade hebben afgerond. Pas als de advocaat aan al deze eisen voldoet, mag deze persoon procederen voor de rechter. Daarentegen hoeft zo’n bureau niet over dezelfde kennis te beschikken om zichzelf zo te benoemen. Hierdoor mag een letselschadebureau ook niet procederen voor de rechter. Dat is tevens een belangrijk verschil.

Kortom, een schade letsel advocaat voldoen aan strenge regels, heeft de benodigde kennis en kan procederen voor de rechter. Een letselschadebureau niet. Welke kiest u?