Wanneer je een horeca onderneming begint wil je natuurlijk wel dat deze helemaal de uitstraling krijgt die jij voor ogen hebt. Erg belangrijk dus om vooraf goed na te denken over de locatie, de kaart en natuurlijk de inrichting van je zaak. Welke tafels en stoelen ga je kiezen? En welke kleuraccenten ga je gebruiken? Wordt het een minimalistische inrichting, of hou je meer van een beach look? Over de vloer hoef je in ieder geval niet te twijfelen. Wat voor sfeer je ook in je onderneming wil creëren, hardhouten projectvloeren zijn altijd een goede keuze!

Projectvloeren in verschillende houttinten

Waarom zijn hardhouten projectvloeren zo populair in de horeca? Ten eerste omdat deze vloeren bij werkelijk alle soorten inrichting passen en het een warme uitstralingen heeft. De projectvloeren zijn tegenwoordig in zeer veel verschillende kleurschakelingen verkrijgbaar. Van heel licht hout tot intens donker hout; er is van alles verkrijgbaar. Erg leuk ook om verschillende soorten hout te combineren, zodat je vloer een kleurenpalet wordt van allerlei tinten hout. Dit geeft je hele onderneming een speels effect, ook als je de inrichting verder strak houdt.

Veilige projectvloeren

Naast dat je direct de juiste uitstraling creëert in je horeca onderneming zijn hardhouten projectvloeren ook een hele veilige keuze. De planken kunnen precies op de manier gelegd worden zoals jij dat voor ogen hebt. Of je nu kiest voor een rechte of een visgraat vloer of voor een vloer waarin de planken een specifieke tekening vormen; er is van alles mogelijk qua projectvloeren. De planken worden naadloos naast elkaar gelegd, dus er is geen sprake van oneffenheden op de vloer. Dit is erg belangrijk, want doordat er geen oneffenheden zijn kan er ook niets achter de naden blijven haken en is de vloer heel goed schoon te houden. En dit is natuurlijk ook essentieel in je horeca onderneming, want de kans dat er eten en/of drinken op de grond valt is altijd aanwezig.

Goed voor het milieu

Nu zal je misschien denken dat hardhouten projectvloeren wel heel erg mooi zijn, maar ook slecht voor het milieu. De planken waar de vloer van zijn gemaakt zijn immers een natuurproduct. Toch is dit zeker niet in alle gevallen het geval. Steeds vaker zie je dat er wordt samengewerkt met FSC en of PEFC gecertificeerde producenten van hardhouten projectvloeren. Deze producenten zorgen ervoor dat ze zo milieuvriendelijk mogelijk produceren. Zo houden ze de uitstoot van CO2 zo laag mogelijk en werken ze met lijm met zo min mogelijk gevaarlijke stoffen.